Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 150 g jogurt typu skyr, u mnie brzoskwiniowy
- 30 g mąka pszenna (zamiennie mąka orkiszowa)
- 1 łyżka erytrytol (zamiennie ksylitol)
Delikatne pankcakes jogurtowe ze świeżymi owocami
Każdy dzień powinniśmy zaczynać od pysznego śniadania ❤️ I tak się składa, że mamy idealny przepis na tę okazję 😍
Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 150 g jogurt typu skyr, u mnie brzoskwiniowy
- 30 g mąka pszenna (zamiennie mąka orkiszowa)
- 1 łyżka erytrytol (zamiennie ksylitol)
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywną pianę (to bardzo ważne!)
- Następnie dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy.
- Powstała masa musi być bardzo gęsta. Nie może się rozlewać po nałożeniu na patelnię.
- Jedna kopiasta łyżka ciasta to jeden pancakes (chyba że wolicie większe placuszki jak ja) i formujemy koło - nie ugniatając masy.
- Smażmy (polecam smażyć na pamie) pod przykryciem z obu stron na rumiany kolor.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 63.8kcalWęglowodany: 8gBiałko: 4.8gTłuszcze: 1.3gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!