Przepis od: @elle_cannelle
6

Składniki

Podstawowe składniki:

Składniki na pianę:

Delikatne jak chmurka naleśniki japońskie

Czy próbowaliście kiedykolwiek japońskich naleśników? Z tym sprawdzonym przepisem wyjdą za każdym razem ❤️
Przygotowanie: 16 min.
Smażenie: 8 min.
Czas całkowity: 24 min.
6

Składniki

Podstawowe składniki:

Składniki na pianę:

Sposób przygotowania

  • Żółtka, mleko, olej i ekstrakt połącz w misce trzepaczką.
  • Przesiej do masy mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • W oddzielnej misce ubij na sztywną pianę białka ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodawaj cukier i miksuj.
  • Przełóż dwie łyżki białek do masy, wymieszaj, następnie przełóż pozostałe białka i delikatnie wmieszaj szpatułką.
  • Smaż placuszki na niewielkiej ilości masła, na bardzo małym ogniu pod przykryciem, przez ok. 3-4 minuty, przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę.
  • Podawaj od razu, placuszki dość prędko mogą opaść, ale nadal będą przepyszne!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 144kcalWęglowodany: 16gBiałko: 4.9gTłuszcze: 6.7gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.