6

Składniki

Czekowiśnie pod bezą orzechową

Deserek w wydaniu mini? Dlaczego nie, z tym przepisem przygotujesz go w mgnieniu oka 🥰
Przygotowanie: 20 minutes
Pieczenie: 30 minutes
Czas całkowity: 50 minutes
6

Składniki

Sposób przygotowania

  • Czereśnie wydrylować, po czym umieścić w rondelku i posypać 2 łyżkami erytrytolu.
  • Wymieszać, a następnie gotować na małym ogniu, aż czereśnie puszczą sok.
  • Dodać gorzką czekoladę, mieszać do jej całkowitego rozpuszczenia, zdjąć z ognia.
  • Białka ubijać ze szczyptą soli.
  • Pod koniec ubijania dodać 3 łyżki erytrytolu (stopniowo, po jednej łyżce).
  • Do ubitych białek ostrożnie dodać zmielone orzechy i wymieszać do całkowitego połączenia.
  • Niewielkie kokilki natłuścić, w każdej umieścić porcję owoców z czekoladą i przykryć ubitym białkiem.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez 30 minut.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 142kcalWęglowodany: 15.4gBiałko: 6.1gTłuszcze: 7.5gBłonnik: 2.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.