Składniki
Omlet:
- 150 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki jogurt
- 1 łyżeczka kakao naturalny
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka erytrytol
- 30 g mąka (u mnie orkiszowa)
Czekoladowy omlet „naleśnik”
Wieczny dylemat "omlet czy naleśnik?" dzięki temu przepisowi przestaje istnieć 🥰 Po prostu palce lizać!
Składniki
Omlet:
- 150 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki jogurt
- 1 łyżeczka kakao naturalny
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka erytrytol
- 30 g mąka (u mnie orkiszowa)
Sposób przygotowania
- Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno.
- Następnie ubijać jeszcze chwilę z erytrolem.
- Połączyć i wymieszać delikatnie z resztą składników.
- Po czym smażyć z dwóch stron na małym ogniu pod przykryciem na dużej patelni.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 152kcalWęglowodany: 11.8gBiałko: 18.8gTłuszcze: 2.9gBłonnik: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!