Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1 łyżeczka kakao
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki erytrytol
- 30 g mąka
Czekoladowy omlet „naleśnik” z twarożkiem i truskawkami
Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1 łyżeczka kakao
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki erytrytol
- 30 g mąka
Sposób przygotowania
- Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno.
- Następnie ubijać jeszcze przez chwilę z erytrolem.
- Na koniec połączyć i wymieszać delikatnie z resztą składników.
- Kiedy otrzymasz już jednolitą mieszankę, należy smażyć z dwóch stron na małym ogniu pod przykryciem na dużej patelni.
- Gotowe naleśniki podawaj z twarożkiem, czekoladą i świeżymi truskawkami. Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 303.9kcalWęglowodany: 23.6gBiałko: 37.7gTłuszcze: 5.8gBłonnik: 1.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!