Przepis od: @martyyniika
10

Składniki

Czekoladowy naleśnik na białkach

Naleśniki czekoladowe z pysznym dżemem to idealny pomysł na obiad na słodko. Moglibyśmy jeść je każdego dnia, a Wy? 😍
Przygotowanie: 14 minutes
Smażenie: 6 minutes
Czas całkowity: 20 minutes
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Ubić białka na sztywną pianę.
  • Następnie połączyć je powoli i delikatnie z pozostałymi składnikami przy pomocy kuchennej szpatułki.
  • Z powstałej mieszanki uformować naleśniki i smażyć je przez kilka minut na rozgrzanej oraz natłuszczonej patelni.
  • Smażyć naleśniki tak długo, aż nabiorą złocistego koloru.
  • Gotowe naleśniki nafaszerować dżemem wiśniowym, po czym złożyć w trójkąty lub rulony.
  • Tak przygotowane naleśniki można podawać z bitą śmietaną.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 214.4kcalWęglowodany: 34.7gBiałko: 6.1gTłuszcze: 5.5gBłonnik: 1.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.