Czekoladowy naleśnik na białkach
Naleśniki czekoladowe z pysznym dżemem to idealny pomysł na obiad na słodko. Moglibyśmy jeść je każdego dnia, a Wy? 😍
Sposób przygotowania
- Ubić białka na sztywną pianę.
- Następnie połączyć je powoli i delikatnie z pozostałymi składnikami przy pomocy kuchennej szpatułki.
- Z powstałej mieszanki uformować naleśniki i smażyć je przez kilka minut na rozgrzanej oraz natłuszczonej patelni.
- Smażyć naleśniki tak długo, aż nabiorą złocistego koloru.
- Gotowe naleśniki nafaszerować dżemem wiśniowym, po czym złożyć w trójkąty lub rulony.
- Tak przygotowane naleśniki można podawać z bitą śmietaną.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 214.4kcalWęglowodany: 34.7gBiałko: 6.1gTłuszcze: 5.5gBłonnik: 1.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!