Czekoladowo-waniliowa pianka manna
Deser bez pieczenia w takim wydaniu to prawdziwy hit ❤️ Kiedy go zaserwujecie swoim gościom, na pewno będą pod wielkiem wrażeniem 😍
Sposób przygotowania
- Żelatynę rozpuszczamy i pozostawiamy do przestygnięcia.
- W garnuszku zagotowujemy wodę, a gdy zacznie wrzeć przelewamy rozrobioną w mleku mannę oraz proszek budyniowy.
- Całość gotujemy na gęsto, w międzyczasie dodając aromat oraz cynamon.
- Na koniec dolewamy żelatynę, dokładnie mieszamy
- W międzyczasie gdy kaszka będzie stygnąć, ubijamy białka na sztywną pianę z dodatkiem soli.
- Gotowe białka delikatnie, ale dokładnie łączymy z kaszką.
- Część pianki przekładamy do innej miseczki i łączymy z kakao.
- Przekładamy warstwowo do wybranego naczynka i następnie wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 74.9kcalWęglowodany: 5.6gBiałko: 7.3gTłuszcze: 2.6gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!