Przepis od: @jacek_jestem_5
10

Składniki

Czekoladowe muffiny na białkach

Przepyszne domowe muffiny w czekoladowym wydaniu na bazie białek z ulubionym dżemem - to będzie prawdziwy strzał w 10! 🥰
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 25 min.
Czas całkowity: 45 min.
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Piekarnik nagrzewany do 180 stopni Celsjusza.
  • W misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, kakao i sodę.
  • W osobnym naczyniu mieszamy mokre składniki: olej, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy, wodę, białka jaj i powidła.
  • Wlewamy suche składniki do mokrych i mieszamy łyżką do połączenia się składników.
  • Nakładamy ciasto do foremek na muffinki do 1/3 wysokości.
  • Tak przygotowane babeczki pieczemy przez 25 minut.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 159.8kcalWęglowodany: 26.7gBiałko: 5.7gTłuszcze: 3.5gBłonnik: 1.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!