Przepis od: @food_wiedzminka
10

Składniki

Czekoladowe ciasto na białkach z truskawkami

To pyszne ciacho nie dość, że jest mega czekoladowe, to jeszcze towarzyszą mu soczyste truskawki 🥰 Obok takiego duetu smakowego nie sposób przejść obojętnie 🍫🍓
Przygotowanie: 20 minutes
Pieczenie: 50 minutes
Czas całkowity: 1 hour 10 minutes
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka zmiksowałam na sztywno ze szczyptą soli.
  • Następnie dodałam do nich partiami ksylitol, nie przerywając miksowania i ubijałam, aż cukier całkowicie się rozpuścił.
  • Do piany dodałam olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao.
  • Krótko zmiksowałam na wolnych obrotach.
  • Dodałam rozgniecione widelcem truskawki i całość wymieszałam szpatułką.
  • Ciasto przelałam do keksówki.
  • Następnie piekłam je w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 50 minut.
  • Wystudzone ciasto posypałam cukrem pudrem i udekorowałam truskawkami.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 159.2kcalWęglowodany: 20.8gBiałko: 4.1gTłuszcze: 7.4gBłonnik: 2.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.