Przepis od: @kos_artphoto
2

Składniki

Czekoladowa owsianka z cukinią

Z tym genialnym przepisem pyszne śniadanie jest w zasięgu ręki 🥰 Od samego patrzenia robimy się głodni, a Wy?
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 30 min.
Czas całkowity: 1 godzina
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Cukinię myjemy, ścieramy na tarce i odstawiamy na 15 minut, aby puściła wodę.
  • Po tym czasie jeszcze ją odciskamy.
  • W wysokim naczyniu umieszczamy startą cukinię, płatki owsiane, białka jaj, mleko, kakao i erytrytol, po czym miksujemy na gładko.
  • Dodajemy 1/2 opakowania jogurtu naturalnego (polecam roślinny kokosowy), proszek do pieczenia i startą czekoladę.
  • Mieszamy do połączenia i przelewamy do kokilek.
  • Formy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 30 minut.
  • Podajemy ze świeżymi owocami.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 321.4kcalWęglowodany: 48.8gBiałko: 16.9gTłuszcze: 8.1gBłonnik: 8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!