Składniki
- 1/2 szkl. płatki owsiane górskie
- 60 ml płynne białko jaj
- 100 g cukinia
- 1 łyżka kakao
- 1/2 szklanki mleko u mnie roślinne
- 2 łyżki erytrytol (zamiennie inne słodzidło)
- 75 g jogurt naturalny, kokosowy
- 2 kostki czekolada gorzka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
Czekoladowa owsianka z cukinią
Z tym genialnym przepisem pyszne śniadanie jest w zasięgu ręki 🥰 Od samego patrzenia robimy się głodni, a Wy?
Składniki
- 1/2 szkl. płatki owsiane górskie
- 60 ml płynne białko jaj
- 100 g cukinia
- 1 łyżka kakao
- 1/2 szklanki mleko u mnie roślinne
- 2 łyżki erytrytol (zamiennie inne słodzidło)
- 75 g jogurt naturalny, kokosowy
- 2 kostki czekolada gorzka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
Sposób przygotowania
- Cukinię myjemy, ścieramy na tarce i odstawiamy na 15 minut, aby puściła wodę.
- Po tym czasie jeszcze ją odciskamy.
- W wysokim naczyniu umieszczamy startą cukinię, płatki owsiane, białka jaj, mleko, kakao i erytrytol, po czym miksujemy na gładko.
- Dodajemy 1/2 opakowania jogurtu naturalnego (polecam roślinny kokosowy), proszek do pieczenia i startą czekoladę.
- Mieszamy do połączenia i przelewamy do kokilek.
- Formy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 30 minut.
- Podajemy ze świeżymi owocami.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 321.4kcalWęglowodany: 48.8gBiałko: 16.9gTłuszcze: 8.1gBłonnik: 8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!