Składniki
Składniki:
- 80 g płynne białko jaj
- 1 łyżeczka kakao
- 50 g banan
- 20 g mąka gryczana
- 10 g odżywka białkowa czekoladowa
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 80 g pudding czekoladowy
- erytrytol (zamiennie aromat o smaku mlecznej czekolady)
Czekoladowa babeczka z mikrofalówki
Przepyszna babeczka w mega czekoladowym wydaniu skradnie serce nawet największego niejadka 🥰🍫 Ślinka cieknie od samego patrzenia 👍
Składniki
Składniki:
- 80 g płynne białko jaj
- 1 łyżeczka kakao
- 50 g banan
- 20 g mąka gryczana
- 10 g odżywka białkowa czekoladowa
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 80 g pudding czekoladowy
- erytrytol (zamiennie aromat o smaku mlecznej czekolady)
Sposób przygotowania
- Ubić białka jaj.
- Następnie połączyć wszystkie składniki poza puddingiem i dokładnie zmiksować.
- Wlać połowę powstałej mieszanki do miseczki.
- Nałożyć pudding i zalać drugą częścią ciasta.
- Wstawić do mikrofalówki na 5 minut.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 710.7kcalWęglowodany: 117.4gBiałko: 20.3gTłuszcze: 19.5gBłonnik: 5.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!