Przepis od: @absolutniepysznie
4

Składniki

Clafoutis ze świeżymi owocami

Kultowy francuski deser jeszcze dziś może zagościć do Twojej kuchni ❤️
Przygotowanie: 15 min.
Pieczenie: 35 min.
Czas całkowity: 50 min.
4

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białko ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając erytrytol, a następnie mąkę i mleko.
  • Całość miksować do połączenia składników.
  • Formę wysmarować odrobiną tłuszczu, wyłożyć owoce i zalać całość masą jajeczną.
  • Ciasto należy piec przez 35 minut w temperaturze 180 stopniach Celsjusza (grzałka góra/dół). Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.
  • Gotowy wypiek można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Wartości odżywcze

Kalorie: 227.8kcalWęglowodany: 44.5gBiałko: 7.8gTłuszcze: 2.3gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!