Przepis od: @_cosslodkiego_
12

Składniki

Kruchy spód:

Mus owocowy:

Pianka białkowa:

Kruszonka:

Ciasto z musem owocowym, pianką z białek i kokosową kruszonką

Oto przepis na niezwykłe ciasto z musem owocowym, pianką z białek jaj i kokosową kruszonką, które zachwyci każdego miłośnika słodkości. Delikatne połączenie rabarbaru i truskawek z lekką pianką i chrupiącą kruszonką tworzy idealną harmonię smaków.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 1 godzina 5 min.
Chłodzenie: 30 min.
12

Składniki

Kruchy spód:

Mus owocowy:

Pianka białkowa:

Kruszonka:

Sposób przygotowania

  • Składniki na kruche ciasto zagnieść, formować kulkę, zawinąć w folię i chłodzić 30 minut
  • Zagnieść składniki na kruszonkę do konsystencji mokrego piasku i chłodzić.
  • Rabarbar i truskawki podgrzać z sokiem z cytryny, dodać rozrobiony budyń i zestawić z ognia.
  • Ciastem wyłożyć formę, piec 20 minut w 180°C
  • Ubić białka z solą i powoli dodawać cukier. Uzyskaj konsystencję "na gęstą piankę"
  • Na podpieczony spód wyłożyć owoce, piankę i kruszonkę
  • Piec 45-55 minut w 180°C.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 498.3kcalWęglowodany: 109gBiałko: 6.9gTłuszcze: 1.9gBłonnik: 8.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.