Przepis od: @martapudelska
10

Składniki

Ciasto:

Beza:

Masa Budyniowa (Krem Karpatka):

Ciasto z bezami i masą budyniową

Przepis od niezwykłej @martapudelska to doskonały sposób na słodki weekend. Puszyste ciasto, słodka beza i kremowa masa budyniowa tworzą niezapomniane połączenie smaków.
Przygotowanie: 40 minutes
Gotowanie: 1 hour 5 minutes
10

Składniki

Ciasto:

Beza:

Masa Budyniowa (Krem Karpatka):

Sposób przygotowania

Ciasto:

  • Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę.
  • Dodaj cukier waniliowy, masło i cukier puder. Mieszaj składniki, dodaj żółtka.
  • Zagnieć ciasto, podziel na dwie części, rozwałkuj w placki.
  • Połóż na papierze do pieczenia, smaruj dżemem.
  • Piecz 20 minut w 175°C.

Beza:

  • Ubij białka z cukrem pudrem, dodaj mąkę ziemniaczaną.
  • Rozprowadź masę na warstwie dżemu, posyp migdałami.
  • Piecz 45 minut w 140°C.

Masa Budyniowa:

  • Z mleka, mąk, cukru waniliowego i żółtek przygotuj masę, zagotuj resztę mleka, dodaj mieszankę.
  • Po zagotowaniu ostudź.
  • Miksuj masło, dodając do masy budyniowej.
  • Wyłóż masę na jeden placek, przykryj drugim.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 283kcalWęglowodany: 115.1gBiałko: 9.5gTłuszcze: 3.8gBłonnik: 1.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.