Składniki
I warstwa:
- 150 g puree z dyni
- 30 g mąka
- 5 g kakao
- 60 g płynne białko jaj
- 1/3 łyżeczki proszek do pieczenia
- słodzidło wg uznania
Krem orzechowy:
- 75 g twaróg chudy
- 100 g jogurt naturalny
- 170 g puree z dyni
- 10 g masło orzechowe
- 10 g odżywka białkowa o smaku masła orzechowego (zamiennie więcej masła orzechowego)
- 5 g żelatyna
- 20 g czekolada
- słodzidło wg uznania
Ciasto REESE’S ROUNDS na raz
To genialne ciasto na bazie czekolady i orzechów to prawdziwy strzał w 10 ❤️ Po prostu palce lizać 😘
Składniki
I warstwa:
- 150 g puree z dyni
- 30 g mąka
- 5 g kakao
- 60 g płynne białko jaj
- 1/3 łyżeczki proszek do pieczenia
- słodzidło wg uznania
Krem orzechowy:
- 75 g twaróg chudy
- 100 g jogurt naturalny
- 170 g puree z dyni
- 10 g masło orzechowe
- 10 g odżywka białkowa o smaku masła orzechowego (zamiennie więcej masła orzechowego)
- 5 g żelatyna
- 20 g czekolada
- słodzidło wg uznania
Sposób przygotowania
- Puree z dynii, mąkę, kakao, słodzidło i proszek do pieczenia blendujemy na gładką masę.
- Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
- Dodajemy do pozostałych składników i całość delikatnie mieszamy.
- Przekładamy do naczynia i pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Krem orzechowy :
- Twaróg, jogurt i puree blendujemy na gładką masę.
- Następnie dodajemy masło orzechowe i odżywkę białkową.
- Żelatynę rozpuszczamy w 30 ml wrzątku, po czym wlewamy do pozostałych składników.
- TĘŻEJĄCĄ masę przekładamy na OSTYGNIĘTY spód.
- Całość chłodzimy w lodówce przez 3 godziny.
- Przed podaniem ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 597.7kcalWęglowodany: 67.5gBiałko: 40.9gTłuszcze: 23.1gBłonnik: 13.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!