Przepis od: @oliwiaaaa.k
1

Składniki

Krem orzechowy:

Ciasto REESE’S ROUNDS na raz

To genialne ciasto na bazie czekolady i orzechów to prawdziwy strzał w 10 ❤️ Po prostu palce lizać 😘
Przygotowanie: 50 min.
Pieczenie:: 40 min.
Czas całkowity: 1 godzina 30 min.
1

Składniki

Krem orzechowy:

Sposób przygotowania

  • Puree z dynii, mąkę, kakao, słodzidło i proszek do pieczenia blendujemy na gładką masę.⁣⁣
  • Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • ⁣⁣Dodajemy do pozostałych składników i całość delikatnie mieszamy.
  • Przekładamy do naczynia i pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Krem orzechowy ⁣:

  • Twaróg, jogurt i puree blendujemy na gładką masę.⁣⁣
  • Następnie dodajemy masło orzechowe i odżywkę białkową⁣⁣.
  • Żelatynę rozpuszczamy w 30 ml wrzątku, po czym wlewamy do pozostałych składników.⁣⁣
  • TĘŻEJĄCĄ masę przekładamy na OSTYGNIĘTY spód⁣⁣.
  • Całość chłodzimy w lodówce przez 3 godziny.
  • Przed podaniem ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! ⁣⁣

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 597.7kcalWęglowodany: 67.5gBiałko: 40.9gTłuszcze: 23.1gBłonnik: 13.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!

⁣⁣

close

Brak produktów w koszyku.