Ciasto REESE’S ROUNDS na raz

Warstwa I ⁣⁣:

  • 150g puree z dynii ⁣⁣
  • 30g mąki⁣⁣
  • 5g kakao ⁣⁣
  • 60g  płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ⁣⁣
  • słodzidło wg uznania ⁣⁣

➡️ puree, mąkę, kakao, słodzidło i proszek do pieczenia blendujemy na gładką masę ⁣⁣
➡️ białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy do pozostałych składników i całość delikatnie mieszamy ⁣⁣
➡️ przekładamy do naczynia i pieczemy ok 40min w 180°
⁣⁣
Krem orzechowy ⁣:

  • 75g twarogu chudego ⁣⁣
  • 100g jogurtu naturalnego ⁣⁣
  • 170g puree z dynii⁣⁣
  • 10g masła orzechowego ⁣⁣
  • 10g odżywki białkowej o smaku masła orzechowego @allnutrition (zamiennie więcej masła orzechowego)⁣⁣
  • 5g żelatyny ⁣⁣
  • słodzidło wg uznania ⁣⁣⁣
  • 20g czekolady @redchocolatepl⁣⁣

➡️ twaróg, jogurt i puree blendujemy na gładką masę⁣⁣
➡️ dodajemy masło orzechowe i odżywkę białkową⁣⁣
➡️ żelatynę rozpuszczamy w 30ml wrzątku u wlewamy do pozostałych składników ⁣⁣
➡️ TĘŻEJĄCĄ mase przekładamy na OSTYGNIĘTY spód⁣⁣
➡️ całość chłodzimy w lodowce min kilka godzin ⁣⁣
➡️ polewamy rozpuszczoną czekoladą ⁣⁣

 

PRZEPIS: oliwiaaaa.k

https://www.instagram.com/p/CHZyYGtlAoC/
⁣⁣