Składniki
Spód (16cm):
Krem kokosowy:
- 150 g jogurt kokosowy
- 150 g jogurt naturalny
- 50 g twaróg z wiaderka (zamiennie sprawdzi się każdy inny ser np. chudy)
- 10 g mąka kokosowa
- 10 g odżywka białkowa kokosowa (zamiennie więcej mąki kokosowej)
- 40 g płynne białko jaj
- 5 g wiórki kokosowe
- 5 g żelatyna (zamiennie agar)
- 40 ml woda
- słodzidło wg uznania
Ciasto RAFFAELLO
To ciasto stanie się hitem w każdym domu 🥰 Kiedy raz je zaserwujecie, Wasi goście zawsze będą prosić o dokładkę ❤️
Składniki
Spód (16cm):
Krem kokosowy:
- 150 g jogurt kokosowy
- 150 g jogurt naturalny
- 50 g twaróg z wiaderka (zamiennie sprawdzi się każdy inny ser np. chudy)
- 10 g mąka kokosowa
- 10 g odżywka białkowa kokosowa (zamiennie więcej mąki kokosowej)
- 40 g płynne białko jaj
- 5 g wiórki kokosowe
- 5 g żelatyna (zamiennie agar)
- 40 ml woda
- słodzidło wg uznania
Sposób przygotowania
Spód:
- Białko ubijamy na sztywną pianę.
- Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy.
- Tak powstałą mieszankę pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Po ostygnięciu kroimy na pół.
Krem kokosowy:
- Twaróg dokładnie mieszamy z jogurtami.
- Dodajemy słodzidło, odżywkę białkową i mąkę kokosową.
- Mieszamy na gładką masę - tak, aby nie było grudek (polecam użyć blendera).
- Żelatynę rozpuszczamy w 40 ml wrzątku i wlewamy do pozostałych składników.
- Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do pozostałych składników, delikatnie mieszając.
- Przekładamy biszkopt kremem.
- Następnie chłodzimy w lodówce przez 4 godziny.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 77.4kcalWęglowodany: 7.4gBiałko: 5.9gTłuszcze: 2.7gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!