Ciasto RAFFAELLO

Spód (16cm) : ⁣⁣

  • jajko ⁣⁣
  • 20g mąki pszennej ⁣⁣
  • 10g bydynku kokosowego ⁣⁣
  • 20ml wody ⁣⁣
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ⁣⁣
  • słodzidło wg uznania ⁣⁣⁣⁣

➡️ białko ubijamy na sztywną pianę ⁣⁣
➡️ dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy ⁣⁣
➡️ pieczemy 20 min w 180°⁣⁣
➡️ po ostygnięciu kroimy na pół ⁣⁣
⁣⁣
Krem kokosowy :⁣⁣

  • 150g (opakowanie ) jogurtu kokosowego ⁣⁣
  • 150g jogurtu naturalnego ⁣⁣
  • 50g twarogu z wiaderka (zamiennie sprawdzi się każdy inny np chudy)⁣⁣
  • 10g mąki kokosowej ⁣⁣
  • 10g kokosowej odżywki białkowej (zamiennie więcej mąki kokosowej )⁣⁣
  • 40g płynne białko jaj @farmabialka.pl
  • 20g sosu F**king delicious @allnutrition (zamiennie 5g wiórek kokosowych) ⁣⁣
  • 5g żelatyny / agar ⁣⁣
  •  słodzidło ⁣⁣

➡️ twaróg dokładnie mieszamy z jogurtem ⁣⁣
➡️ dodajemy słodzidło, odżywkę białkową i mąkę kokosową. Mieszamy na gładką masę – tak, aby nie było grudek (polecam użyć blendera )⁣⁣
➡️ żelatynę rozpuszczamy w 40ml wrzątku i wlewamy do pozostałych składników ⁣⁣
➡️ białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do pozostałych składników delikatnie mieszając ⁣⁣
⁣➡️ przekładamy biszkopt kremem. Chłodzimy min kilka godzin.

PRZEPIS: oliwiaaaa.k

https://www.instagram.com/p/CIaJuOhh1U1/