Przepis od: @dominikaa.be
8

Składniki

Ciasto rabarbarowe

Start tygodnia może być słodki i pełen energii dzięki przepisowi @dominikaa.be na ciasto rabarbarowe. To pyszne, sezonowe ciasto łączy w sobie kwaskowatość rabarbaru z delikatnym słodkim ciastem. Doskonałe na deser czy podwieczorek, to ciasto na pewno rozjaśni poniedziałkowy nastrój.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 50 minutes
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Ubij płynne białka jaj, stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy, do uzyskania puszystej masy
  • Dodaj przesianą mąkę orkiszową z proszkiem do pieczenia, mieszając delikatnie
  • Wlej roztopione masło i mleko, mieszając do uzyskania gładkiego ciasta
  • Pokrojony rabarbar wymieszaj z cynamonem i delikatnie wmieszaj do ciasta
  • Przelej masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia
  • Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 45-50 minut, do suchego patyczka
  • Ostudzone ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 330.9kcalWęglowodany: 68.1gBiałko: 8.6gTłuszcze: 2.1gBłonnik: 9.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.