Przepis od: @ann_cc_ann
10

Składniki

Ciasto kruche:

Budyń:

Pianka

Dodatki:

Ciasto kruche z wiśniami, budyniem i pianką z białek

Ten genialny deser z pysznymi wiśniami to prawdziwy strzał w 10! Idealny na wakacyjny wypoczynek w gronie rodziny i przyjaciół 🍰❤️😎
Przygotowanie: 50 minutes
Pieczenie: 50 minutes
Czas całkowity: 1 hour 40 minutes
10

Składniki

Ciasto kruche:

Budyń:

Pianka

Dodatki:

Sposób przygotowania

Ciasto kruche:

  • Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnieść.
  • Po otrzymaniu jednolitej mieszanki, podzielić ciasto na dwie części.
  • Pierwszą część włożyć do zamrażalnika. Zaś drugą rozwałkować i wylepić nią spod tortownicy (średnica 25 cm).

Budyń:

  • W czasie kiedy będzie gotować się budyń, należy lekko podpiec w piekarniku spód ciasta w temperaturze 180 stopniach Celsjusza. Powinno zająć to ok. 10 minut.
  • Na podpieczone ciasto wyłożyć wydrylowane wiśnie.
  • Bezpośrednio na owocach rozprowadzić jeszcze ciepły budyń.

Pianka:

  • Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Na koniec dodać kisiel. W tym przepisie użyto kisiel cytrynowy.
  • Piankę wyłożyć na budyń.
  • Bezpośrednio na nałożoną piankę zetrzeć wcześniej zamrożone ciasto.
  • Tak przygotowane ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez 40 minut. Do przygotowania wypieku użyto programu: "góra-dół". Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 292.7kcalWęglowodany: 49.1gBiałko: 8.9gTłuszcze: 6.9gBłonnik: 1.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.