Sk艂adniki
Biszkopt :鈦b仯
- 70 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 20 g m膮ka pszenna
- 10 g od偶ywka bia艂kowa
- 10 g kakao 鈦b仯
- 30 g ma艣lanka
- 20 ml woda
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia 鈦b仯
- 1 szczypta s贸l
- s艂odzid艂o 鈦b仯鈦b仯 wg uznania
Krem :鈦b仯
- 150 g jogurt naturalny 鈦b仯
- 50 g twar贸g z wiaderka (zamiennie mo偶e by膰 twar贸g chudy鈦b仯)
- 50 g skyr 鈦b仯 waniliowy
- 40 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 5 g 偶elatyna (zamiennie agar)鈦b仯
- 1 szczypta s贸l
- 2 krople aromat 艣mietankowy
- s艂odzid艂o wg uznania 鈦b仯
Ciasto KINDER DELICE
Ciasto inspirowane kultowym smako艂ykiem to prawdziwy strza艂 w 10 馃グ Zakochali艣my si臋 w nim bez pami臋ci 馃嵃
Sk艂adniki
Biszkopt :鈦b仯
- 70 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 20 g m膮ka pszenna
- 10 g od偶ywka bia艂kowa
- 10 g kakao 鈦b仯
- 30 g ma艣lanka
- 20 ml woda
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia 鈦b仯
- 1 szczypta s贸l
- s艂odzid艂o 鈦b仯鈦b仯 wg uznania
Krem :鈦b仯
- 150 g jogurt naturalny 鈦b仯
- 50 g twar贸g z wiaderka (zamiennie mo偶e by膰 twar贸g chudy鈦b仯)
- 50 g skyr 鈦b仯 waniliowy
- 40 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 5 g 偶elatyna (zamiennie agar)鈦b仯
- 1 szczypta s贸l
- 2 krople aromat 艣mietankowy
- s艂odzid艂o wg uznania 鈦b仯
Spos贸b przygotowania
Biszkopt:
- Bia艂ka ubijany ze szczypt膮 soli na sztywn膮 pian臋. 鈦b仯
- Nast臋pnie dodajemy m膮k臋, od偶ywk臋, kakao, proszek do pieczenia oraz s艂odzid艂o. 鈦b仯
- Na koniec dodajemy ma艣lank臋 i wod臋.
- 鈦b仯Ca艂o艣膰 delikatnie mieszamy, po czym przek艂adamy do tortownicy (u mnie 艣rednica 16 cm) i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 鈦b仯180 stopni Celsjusza.
Krem:
- Twar贸g, jogurt i skyr blendujemy na g艂adk膮 mas臋. 鈦b仯
- Nast臋pnie dodajemy s艂odzid艂o i aromat. 鈦b仯
- 呕elatyn臋 rozpuszczamy w 35 ml wrz膮tku i wlewamy do masy dok艂adnie mieszaj膮c. 鈦b仯
- Bia艂ko ubijamy ze szczypt膮 soli i delikatnie 艂膮czymy z pozosta艂ymi sk艂adnikami. 鈦b仯
- Biszkopt przecinamy na p贸艂 i przek艂adamy kremem. 鈦b仯
- Ca艂o艣膰 ch艂odzimy w lod贸wce przez kilka godzin.
- Przed podaniem opcjonalnie polewamy czekolad膮. Smacznego!
Wideo
Warto艣ci od偶ywcze
Kalorie: 64.6kcalW臋glowodany: 6.1gBia艂ko: 5.9gT艂uszcze: 2.1gB艂onnik: 0.6g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!