Przepis od: @_cosslodkiego_

Ciasto jogurtowe z rabarbarem

Odkryj przepis na wyjątkowe ciasto jogurtowe z rabarbarem od @cosslodkiego, które idealnie wpisuje się w sezonowe rabarbarowe szaleństwo. Jego delikatny smak i puszysta konsystencja zachwycą każdego miłośnika domowych wypieków.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 50 minutes

Sposób przygotowania

  • Pomarańczę sparz i zetrzyj skórkę na najmniejszych oczkach.
  • Rabarbar oczyść i pokrój na mniejsze kawałki, zasyp cukrem z wanilią.
  • Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza.
  • W jednej misce ucieraj jajka, białko i cukier na puszystą masę.
  • Dodaj olej i skórkę, a następnie mieszaj.
  • Dodaj jogurt, ponownie krótko mieszaj.
  • W drugiej misce łącz przesianą mąkę, sól i proszek.
  • Przesyp do mokrych składników, mieszaj tylko do połączenia.
  • Gotową masę przelej do formy, na wierzch układaj rabarbar, piecz około 50 minut.
  • Studź w tortownicy, przed podaniem posyp cukrem pudrem.
  • Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Nie mieszaj składników zbyt długo, aby uniknąć zakalcenia.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 279.5kcalWęglowodany: 40.3gBiałko: 4.8gTłuszcze: 11gBłonnik: 0.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.