Przepis od: @slodkoslodka83
8

Składniki

Ciasto:

Krem:

Beza:

Dodatkowo:

Ciasto Dakłas z kremem kajmakowym

Ciasto Dakłas z kremem kajmakowym i bezą, stworzone przez niezwykle utalentowaną @slodkoslodka83, to prawdziwe cukiernicze arcydzieło 🥰😘😍. To połączenie smaków i tekstur z pewnością skradnie Wasze serca. Czy zgadzacie się z nami? 🤩
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 1 godzina 40 min.
Chłodzenie: 5 godz.
Czas całkowity: 7 godz.
8

Składniki

Ciasto:

Krem:

Beza:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania

  • Przygotuj ciasto, mieszając składniki i piecz w 170°C przez 30-40 minut.
  • Ubij bezę z białek, cukru, soli, mąki ziemniaczanej i soku z cytryny. Piecz w 120°C przez około godzinę, posypując orzechami.
  • Zrób krem, mieszając mascarpone, śmietanę, masę kajmakową, orzechy i daktyle.
  • Złożenie ciasta: na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia nałóż czekoladowe ciasto, nasącz kawą, posmaruj powidłami, nałóż krem i wyrównaj. Przykryj bezą i delikatnie dociśnij.
  • Chłodź w lodówce kilka godzin. Przed podaniem posyp kakao.

Notatki

Składniki (na blaszkę 24×28 cm)

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 593kcalWęglowodany: 28.2gBiałko: 9.5gTłuszcze: 50.2gBłonnik: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.