Ciasto a’la miślubiś wailiowo-truskawkowy

Biszkopt : ⁣

  • 30g mąki ⁣
  • 10g budyniu waniliowego⁣
  • 10g egg white protein @allnutrition (zamiennie inna odżywka waniliowa/budyń + słodzidło )⁣
  • 85g płynne  białka  jaj ⁣@farmabialka.pl
  • 35ml mleka (u mnie 0.5%)⁣
  • 1/3 łyżeczki pdp⁣⁣

➡️ białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę⁣
➡️ dodajemy mąkę, odżywkę, budyń, skodzidło i proszek do pieczenia ⁣
➡️ piekarnik nagrzewamy do 180 C⁣
➡️ tortownicę (u mnie 16cm) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy mase⁣
➡️ pieczemy 25-30min ⁣

Masa : ⁣

  • skyr waniliowy (opakowanie 150g)⁣
  • 300g jogurtu naturalnego ⁣
  • 10g waniliowej odżywki białkowej (zamiennie aromat + więcej slodzidła ) ⁣
  • 50g truskawek ⁣
  • 10g żelatyny ⁣
  • 35g płynne białka jaj @farmabialka.pl
  •  slodzidlo wg uznania ⁣

➡️ skyr mieszany z jogurtem. Dodajemy skidzidlo ⁣

➡️ żelatynę rozpuszczamy w 50ml wrzątku i dodajemy do masy⁣
➡️ sparzone białko jaja ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do pozostałych składników. Całość dziedziny na dwie części ⁣
➡️ do pierwszej dodajemy odżywkę białką⁣
➡️ do drugiej znlendowane truskawki ⁣
➡️ biszkopt kroimy na pół. Przekładamy kramami ⁣
➡️ chłodzimy w lodowce min kilka godzin ⁣

PRZEPIS: oliwiaaaa.k

https://www.instagram.com/p/CGhzTWnFAHI/