Składniki
- 40 g biszkopty
- 100 g twaróg z wiaderka
- 250 g jogurt naturalny
- 75 g płynne białko jaj
- 16 g żelatyna
- 20 g budyń ugotowany na 200 ml mleka/wody
- 10 g masło orzechowe
- 10 g odżywka białkowa o smaku masła orzechowego
Ciasto a'la KIT KAT PEANUT BUTTER
Z tym pysznym ciastem każde spotkanie w gronie przyjaciół będzie udane 🥰
Składniki
- 40 g biszkopty
- 100 g twaróg z wiaderka
- 250 g jogurt naturalny
- 75 g płynne białko jaj
- 16 g żelatyna
- 20 g budyń ugotowany na 200 ml mleka/wody
- 10 g masło orzechowe
- 10 g odżywka białkowa o smaku masła orzechowego
Sposób przygotowania
- Twaróg i jogurt dokładnie mieszamy ze słodzidłem.
- Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wrzątku i wlewamy.
- Białka ubijamy ze szczyptą soli i przekładamy do twarogu delikatnie mieszając.
- Do 1/3 masy dodajemy masło orzechowe i odżywkę białkową.
- Do pozostałych składników przekładamy budyń.
- Dno wykładamy biszkoptami
- Przelewamy czekoladową część i wkładamy na kilka minut do zamrażarki, aż masa zacznie tężeć.
- Następnie nakładamy część orzechową.
- Całość chłodzimy minimum przez 4 godziny.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 90.7kcalWęglowodany: 8gBiałko: 6.8gTłuszcze: 3.6gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!