Ciasto a’la DUPLO

Składniki:

  • 15g budyniu czekoladowego + 150ml wody ⁣
  • skyr waniliowy (opakowanie 150g)⁣
  • 80g twarogu z wiaderka ⁣
  • 150g jogurtu naturalnego ⁣
  • 5g kakao ⁣
  • 10g żelatyny ⁣
  • 70g płynne białka jaj @farmabialka.pl
  • 10g masła orzechowego
  • 10g orzechów laskowych ⁣
  • 20g czekolady ⁣@redchocolatepl
  • 7szt biszkoptów (35g) ⁣⁣

▶️ budyń gotujemy na wodzie ⁣
▶️ po ostygnięciu dodajemy skyr, twaróg, kakao i słodzidło. Blendujemy na gładką masę ⁣
▶️ żelatyne rozpuszczamy w 30ml wrzatku i wlewamy do masy ⁣
▶️ dodajemy posiekane orzeszki ⁣
▶️ białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami ⁣
▶️ dno wykładamy biszkoptami ⁣
▶️ mase przekładamy do formy (16cm) i chłodzimy w lodowców min kilka godzin ⁣
▶️ całość polewamy rozpuszczoną czekoladą ⁣

 

PRZEPIS: oliwiaaaa.k

https://www.instagram.com/p/CGKn-uBFrEM/