Przepis od: @dom_pod_41
25

Składniki

Ciasteczka:

Masa marcepanowa:

Ciasteczka orzechowe z masą migdałową w wielkanocnym wydaniu

Wielkanocne ciasteczka orzechowe z masą migdałową to prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia! 🐰🌿🐣 Idealne na świąteczny stół, zachwycają smakiem i wyglądem. Dzięki @dom_pod_41 możecie cieszyć się tym wyjątkowym przepisem.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 12 minutes
Chłodzenie: 30 minutes
25

Składniki

Ciasteczka:

Masa marcepanowa:

Sposób przygotowania

  • Masło, cukier puder i orzechy ucieraj razem
  • Dodaj resztę składników ciastek i dokładnie połącz
  • Rozwałkuj ciasto i wycinaj kształty foremkami
  • Piecz w 180°C ok. 12 minut
  • Przygotuj masę marcepanową: ucieraj masło, cukier, mleko w proszku, olejek, dodaj ubite białka
  • Włóż masę do lodówki na 30 minut
  • Rozwałkuj, wycinaj kształty, przyklejaj na ciastka posmarowane marmoladą
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 151.4kcalWęglowodany: 39.3gBiałko: 5.6gTłuszcze: 6.1gBłonnik: 2.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.