Składniki
Ciasteczka:
- 390 g masło
- 180 g cukier puder
- 120 g mielone orzechy
- 60 g kakao
- 570 g mąka
Masa marcepanowa:
- 100 g masło
- 300 g cukier puder
- 200 g mleko w proszku
- 60 g płynne białko jaj
- 3 krople olejek migdałowy
Ciasteczka orzechowe z masą migdałową w wielkanocnym wydaniu
Wielkanocne ciasteczka orzechowe z masą migdałową to prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia! 🐰🌿🐣 Idealne na świąteczny stół, zachwycają smakiem i wyglądem. Dzięki @dom_pod_41 możecie cieszyć się tym wyjątkowym przepisem.
Składniki
Ciasteczka:
- 390 g masło
- 180 g cukier puder
- 120 g mielone orzechy
- 60 g kakao
- 570 g mąka
Masa marcepanowa:
- 100 g masło
- 300 g cukier puder
- 200 g mleko w proszku
- 60 g płynne białko jaj
- 3 krople olejek migdałowy
Sposób przygotowania
- Masło, cukier puder i orzechy ucieraj razem
- Dodaj resztę składników ciastek i dokładnie połącz
- Rozwałkuj ciasto i wycinaj kształty foremkami
- Piecz w 180°C ok. 12 minut
- Przygotuj masę marcepanową: ucieraj masło, cukier, mleko w proszku, olejek, dodaj ubite białka
- Włóż masę do lodówki na 30 minut
- Rozwałkuj, wycinaj kształty, przyklejaj na ciastka posmarowane marmoladą
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 151.4kcalWęglowodany: 39.3gBiałko: 5.6gTłuszcze: 6.1gBłonnik: 2.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!