Przepis od: @ruda_paskuda1984
10

Składniki

Ciacho z Rabarbarem

Na dzisiejszy deser przygotujcie genialne ciacho z rabarbarem z przepisu fenomenalnej @ruda_paskuda1984 🥰😘😍. Będzie hitem w każdym domu ❤❤❤
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 1 godzina
Chłodzenie: 30 min.
10

Składniki

Sposób przygotowania

Spód

  • Wszytko razem zagnieść w kulkę
  • Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na 30 minut
  • Nadzienie rabarbarowe: z rabarbaru odciąć końcówki, umyć, pokroić ukośnie w plastry średniej grubości
  • Zasypać erytrolem i odstawić na później

Pianka białkowa:

  • Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli, ubijamy
  • Jak już piana będzie sztywna, wciąż miksując dodajemy partiami erytrol, aż do jego całkowitego wyczerpania
  • Odstawiamy
  • Blaszkę natłuszczamy margaryną, ciasto wyciągamy z zamrażalnika
  • Ścieramy ciasto na tarce o dużych oczkach i ugniatamy na blaszce
  • U mnie boki też wyłożyłam ciastem, ale nie jest to konieczne
  • Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni Celsjusza na 20 minut do podpieczenia
  • Wyjmujemy ciasto, wysypujemy na wierzch nasz rabarbar
  • Następnie wykładamy naszą piankę z białek
  • Posypujemy migdałami i ponownie wkładamy do piekarnika
  • Tym razem na 35-40 minut
  • Urządzenie ma pracować w temp. 180 stopni Celsjusza
  • Po upieczeniu ciasto studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami
  • Smacznego i samych serdeczności na dzisiaj!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 164.5kcalWęglowodany: 83.9gBiałko: 7.4gTłuszcze: 3.9gBłonnik: 2.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.