Przepis od: @buduj_od_kuchni
10

Składniki

Pianka orzechowa:

Ciacho czekoladowe z orzechową pianką

Przepis od @buduj_od_kuchni na ciacho czekoladowe z orzechową pianką to prawdziwe arcydzieło kulinarnego mistrzostwa. Delikatny biszkopt czekoladowy połączony z orzechową pianką stworzy niezapomniany deser, który zachwyci każdego smakosza. Idealny na specjalne okazje oraz jako słodkie zakończenie niedzielnego obiadu.
Przygotowanie: 25 minutes
Gotowanie: 35 minutes
10

Składniki

Pianka orzechowa:

Sposób przygotowania

  • Buraki zetrzyj na wiórki i dodaj słodzik, jajka oraz płynne białka. Zblenduj.
  • Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Dodaj sypkie składniki do masy i wymieszaj.
  • Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i poukładaj borówki na wierzchu. Piecz przez 30-35 minut, następnie ostudź.
  • Zblenduj składniki na piankę orzechową, oprócz żelatyny. Następnie, ostudzoną żelatynę powoli wlewaj do masy, ciągle mieszając.
  • Krem wylej na biszkopt. Udekoruj daktylemi suszonymi i orzechami włoskimi. Schłódź w lodówce przed podaniem. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 155.1kcalWęglowodany: 34.6gBiałko: 11.6gTłuszcze: 6.7gBłonnik: 2.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.