Składniki
- 140 g mąka
- 135 g płynne białko jaj
- 5 g proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól opcjonalnie
- słodzidło wg uznania
Chrupiący proteinowy chlebek na białkach
Pyszny chlebek w wersji fit na bazie białek stanie się hitem w każdym domu 🥰 Po prostu palce lizać ❤️
Składniki
- 140 g mąka
- 135 g płynne białko jaj
- 5 g proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól opcjonalnie
- słodzidło wg uznania
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki mieszamy.
- Wylewamy do naczynia lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza i pieczemy, aż się ślicznie zarumieni i przypiecze ok. 30 minut.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 513.3kcalWęglowodany: 72.9gBiałko: 26.1gTłuszcze: 12.2gBłonnik: 4.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!