Przepis od: @marchewamalgosia
2

Składniki

Chrupiąca tortilla z jajecznicą

Z tym przepisem śniadanie już nigdy nie będzie nudne! Co więcej, cała procedura przygotowania jest mega prosta 🥰👍
Przygotowanie: 15 minutes
Pieczenie: 10 minutes
Czas całkowity: 25 minutes
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, po czym podsmażamy na niej pokrojoną w paseczki szynkę.
  • Następnie kroimy w kostkę ser.
  • W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka, po czym dodajemy białka i pokrojony wcześniej ser.
  • Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
  • Z tak przygotowanej mieszanki smażymy jajecznicę.
  • Następnie bierzemy pierwszy placek tortilli, można go lekko podgrzać, aby był bardziej elastyczny.
  • Nakładamy połowę jajecznicy i połowę podsmażonej szynki, zwijamy tortillę w rulon i podgrzewamy.
  • Tak samo przygotowałam drugą porcję, której na zdjęciu nie widać bo mój synuś nie mógł się doczekać 🤣
  • Petarda! Już 3 razy jedliśmy w tym tygodniu, w tym Kuba dostał do szkoły, bo równie dobrze smakuje na zimno.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 67.3kcalWęglowodany: 2.5gBiałko: 10.8gTłuszcze: 1.2gBłonnik: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.