Chrupiąca tortilla z jajecznicą
Z tym przepisem śniadanie już nigdy nie będzie nudne! Co więcej, cała procedura przygotowania jest mega prosta 🥰👍
Sposób przygotowania
- Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, po czym podsmażamy na niej pokrojoną w paseczki szynkę.
- Następnie kroimy w kostkę ser.
- W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka, po czym dodajemy białka i pokrojony wcześniej ser.
- Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
- Z tak przygotowanej mieszanki smażymy jajecznicę.
- Następnie bierzemy pierwszy placek tortilli, można go lekko podgrzać, aby był bardziej elastyczny.
- Nakładamy połowę jajecznicy i połowę podsmażonej szynki, zwijamy tortillę w rulon i podgrzewamy.
- Tak samo przygotowałam drugą porcję, której na zdjęciu nie widać bo mój synuś nie mógł się doczekać 🤣
- Petarda! Już 3 razy jedliśmy w tym tygodniu, w tym Kuba dostał do szkoły, bo równie dobrze smakuje na zimno.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 67.3kcalWęglowodany: 2.5gBiałko: 10.8gTłuszcze: 1.2gBłonnik: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!