8

Składniki

Beza:

Krem

Dodatki:

Chrupiąca beza z kremem i świeżymi owocami

Takiemu deserowi nie odmówi nawet największy niejadek 🥰 Same pyszności przez duże P 🍰
Przygotowanie: 25 minutes
Pieczenie: 1 hour 30 minutes
Czas całkowity: 1 hour 55 minutes
8

Składniki

Beza:

Krem

Dodatki:

Sposób przygotowania

Białka:

  • Białka ubijaj mikserem, pod koniec ubijania stopniowo dosypuj cukier, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i szczyptę soli.
  • Ubite białka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, staraj się otrzymać formę okręgu.
  • Piekarnik nastaw na 175 stopni Celsjusza, zaraz po włożeniu bezy zmniejsz na 150 stopni i piecz przez 90 minut.
  • Po tym czasie nie wyciągaj bezy, tylko pozostaw ją w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.

Krem:

  • Śmietankę ubić, ja dodaję śmietan-fix, aby była dobrze ubita.
  • Delikatnie dodawaj serek waniliowy, mieszaj łyżką.
  • Krem nakładaj na ostudzoną bezę.
  • Na koniec udekoruj owocami.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 276.5kcalWęglowodany: 31.7gBiałko: 4.4gTłuszcze: 15.9gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.