Przepis od: @gosiaolszewska_
8

Składniki

Beza:

Krem:

Chrupiąca beza PAVLOVA domowej roboty

Przepyszna beza Pavlova to gotowa receptura na deser na każdą okazję! Z tym przepisem przygotujecie ją jeszcze dziś 😍
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 3 hours 5 minutes
Czas całkowity: 3 hours 35 minutes
8

Składniki

Beza:

Krem:

Sposób przygotowania

Beza:

  • Białka z odrobiną soli ubij na pół sztywno na wysokich obrotach.
  • Piekarnik nagrzej do temperatury 140 stopni Celsjusza.
  • Następnie powoli po 1 łyżce dodawaj cukier, ubijając na średnich obrotach.
  • Powinno zająć Ci to ok. 25 minut.
  • Na koniec dodaj mączkę oraz sok z cytryny, po czym wymieszaj łyżką.
  • Na papierze zrób okrąg o średnicy 22 cm i wyłóż ubite białka, formując ładną bezę.
  • Bezę wstaw do nagrzanego piekarnika na 5 minut.
  • Następnie zmniejsz temperaturę do 90 stopni Celsjusza i piecz przez 3 godziny.
  • Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw bezę w uchylonym piekarniku przez całą noc lub na kilka godzin.

Krem:

  • Schłodzoną śmietankę ubij na pół sztywno.
  • Następnie dodaj 2 łyżki cukru pudru.
  • Na koniec dodawaj po łyżce mascarpone, ciągle miksując.
  • Krem wyłóż na bezę i udekoruj owocami oraz miętą.
  • Smacznego❗️
  • Białka w butelce od @farmabialka.pl to świetne rozwiązanie, bo nie marnujemy żółtek. Są to pasteryzowane białka bez dodatków i bez konserwantów. Po otwarciu przechowujemy w lodówce do 7 dni. Dla mnie to świetne rozwiązanie. 👌👌

Wartości odżywcze (na porcję)

Calories: 362.2kcalWęglowodany: 29.7gProtein: 5.5gTłuszcze: 25.5gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.