Składniki
- 100 ml płynne białko jaj
- 1 szt. marchewka średniej wielkości
- 30 g mąka owsiana (zmielone płatki owsiane)
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 łyżka erytrytol (zamiennie dowolne słodzidło)
- 1 szczypta sól
Chmurka marchewkowa
Puszysty omlet na bazie marchewki to nasza najnowsza miłość ❤️ Idealny na jesienne śniadanie!
Składniki
- 100 ml płynne białko jaj
- 1 szt. marchewka średniej wielkości
- 30 g mąka owsiana (zmielone płatki owsiane)
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 łyżka erytrytol (zamiennie dowolne słodzidło)
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania
- Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę.
- Następnie dodaje słodzidło i dalej ubijam.
- Jako kolejne składniki dodaję mąkę, proszek i cynamon.
- Marchew ścieram na średnich oczkach, po czym dodaje do masy.
- Delikatnie i dokładnie mieszam całość.
- Powstałą mieszankę smażę na mocno rozgrzanej i natłuszczonej patelni, na małym ogniu pod przykryciem.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 79.5kcalWęglowodany: 11.4gBiałko: 6.5gTłuszcze: 1.7gBłonnik: 1.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!