Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 22 g mąka owsiana
- 1 łyżka buraki w proszku
- 1 szt. papryka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/4 szkl. woda
Dodatki:
- twarożek
- łosoś wędzony na gorąco
- koperek
- szpinak
- pomidor malinowy
- szczypiorek
- rzodkiewka
- woda
Buraczana babeczka z mikrofalówki
Na jesienne śniadanie proponujemy przepyszne buraczane babeczki z kolorowymi dodatkami! Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 22 g mąka owsiana
- 1 łyżka buraki w proszku
- 1 szt. papryka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/4 szkl. woda
Dodatki:
- twarożek
- łosoś wędzony na gorąco
- koperek
- szpinak
- pomidor malinowy
- szczypiorek
- rzodkiewka
- woda
Sposób przygotowania
- Wszystko krótko zmiksowałam.
- Następnie dolałam odrobinkę wody i przełożyłam do kubeczka zwilżonego masełkiem w sprayu👌🏻
- Całość wstawiłam do mikrofali na 4 minuty.
- W międzyczasie wymieszać twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem i odrobiną wody.
- Po tym czasie wyjmuję babeczkę, po czym kroję na pół i dodaje dodatki.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 61.6kcalWęglowodany: 8.1gBiałko: 4.9gTłuszcze: 1gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!