Przepis od: @smacznydomek
10

Składniki

Kruszonka:

Bułeczki z borówkami

Odkryj przepis na idealne bułeczki z borówkami, które są nie tylko pyszne, ale również łatwe w przygotowaniu. Dzięki @smacznydomek możesz cieszyć się smakiem lata każdego dnia!
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 25 min.
Wyrastanie: 1 godzina
10

Składniki

Kruszonka:

Sposób przygotowania

  • Do misy wsyp mąkę, dodaj mleko, masło, białka, jajko, cukier, drożdże i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem.
  • Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na godzinę do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
  • Po wyrośnięciu posyp ciasto mąką, podziel na równe części i formuj bułeczki.
  • W każdej porcji ciasta układaj borówki, zwiń, formując bułeczki.
  • Posyp bułeczki kruszonką i odstaw na 10 minut.
  • Smaruj wierzch mlekiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza przez 25 minut.
  • Podawaj ciepłe lub ostudzone. Idealne na słodkie śniadanie lub jako przekąska.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 347.3kcalWęglowodany: 66.4gBiałko: 10gTłuszcze: 4.7gBłonnik: 2.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.