2

Składniki

Budyń waniliowy domowej roboty

Czy w zaciszu własnego domu można przygotować smaczny budyń od podstaw? Jak najbardziej jest to możliwe ❤️ A najlepszym dowodem jest ten przepis 🥰
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 5 min.
Czas całkowity: 20 min.
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Mleko podgrzewamy z łyżką słodzidła i cukrem wanilinowym.
  • W tym czasie ubijamy białko z pozostałym słodzidłem.
  • Kiedy mleko jest już bardzo ciepłe, wykładamy łyżką ubite białko, czekamy aż chmurki się zetną.
  • Dopiero wtedy odwracamy je na drugą stronę, zagotowujemy i odstawiamy z palnika.
  • Następnie wkładamy chmurki do miseczki.
  • Mleko ponownie stawiamy na gazie i dodajemy budyń rozprowadzony w odrobinie wody, zagotowujemy.
  • Gotowy deser przelewamy do talerzy, na wierzch połóż chmurki i udekoruj owocami lub czekoladą.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 186.8kcalWęglowodany: 21.7gBiałko: 10.1gTłuszcze: 6.6gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!