Przepis od: @fitarla.pl
2

Składniki

Budyń jaglany a'la karpatka

Odkryj przepis na wyjątkowo pyszny budyń jaglany a'la karpatka, inspirowany przez @fitarla.pl. Ten deser to doskonały wybór dla tych, którzy szukają słodkiego, ale zarazem odżywczego przysmaku.
Przygotowanie: 30 minutes
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Zmielić płatki jaglane na mąkę, następnie wymieszać z odżywką białkową i słodzikami.
  • Zalać mieszankę wodą i gotować aż do zgęstnienia.
  • Dodać skyr i odrobinę wody, aby rozrzedzić, gotować do zgęstnienia.
  • Wmieszać budyń rozpuszczony w wodzie, gotować do uzyskania gęstej konsystencji.
  • Dodać kurkumę dla uzyskania żółtego koloru.
  • Odstawić masę na bok.
  • Ubić na sztywno białka jaj z odrobiną cukru pudru, połączyć z masą budyniową.
  • Przelać do naczynia.
  • Posypać groszkiem ptysiowym i cukrem pudrem przed podaniem.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 180.8kcalWęglowodany: 25.3gBiałko: 20.4gTłuszcze: 2.3gBłonnik: 2.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.