Przepis od: @_cosslodkiego_
6

Składniki

Beza

Brownie z włoską bezą

Przepis od @cosslodkiego na brownie z włoską bezą to idealny sposób na stworzenie nieodpartego deseru, który zachwyci każdego miłośnika słodkości. Połączenie intensywnego smaku czekolady z delikatną i lekką bezą to doskonały pomysł na podkreślenie wyjątkowych momentów.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 30 minutes
6

Składniki

Beza

Sposób przygotowania

  • Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej, lekko studzimy.
  • Jajko ucieramy z cukrem na puszystą pianę.
  • Do masy jajecznej wlewamy masę czekoladową, ciągle mieszając.
  • Przesiewamy mąkę oraz kakao, mieszamy do połączenia składników i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Brownie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 27 minut. Gotowe studzimy na kratce.
  • Wodę i 50g cukru zagotowujemy na syrop (temperatura 120 stopni).
  • W międzyczasie białko ubijamy ze szczyptą soli, następnie z pozostałym cukrem.
  • Na koniec, malutkim strumieniem, wlewamy gorący syrop i miksujemy na najwyższych obrotach, aż beza osiągnie temperaturę pokojową i odpowiednią konsystencję.
  • Przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką.
  • Brownie dzielimy na kawałki, na każdy wyciskamy piankową bezę i opalamy palnikiem. Gotowe!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 235.9kcalWęglowodany: 39gBiałko: 3.7gTłuszcze: 8.3gBłonnik: 2.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.