Przepis od: @hejlu.pl
8

Składniki

Brownie na białkach

Domowej roboty brownie z tego przepisu skradnie serce nawet największego niejadka 🥰 Po prostu palce lizać ❤️
Przygotowanie: 15 min.
Pieczenie: 25 min.
Czas całkowity: 40 min.
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Do dużej miski przesiewamy mąkę i kakao. Wsypujemy sól oraz proszek do pieczenia, mieszamy.
  • W drugiej misce łączymy olej, białka jaj, ekstrakt waniliowy oraz cukier trzcinowy - najlepiej przy użyciu miksera na średnich/wysokich obrotach.
  • Zawartość drugiej miski dodajemy do mąki z kakao. Ponownie miksujemy do połączenia się składników.
  • Formę do pieczenia wykładamy papierem (ten krok możesz pominąć jeśli używasz formy silikonowej). Wlewamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy.
  • Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 25 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
  • Gotowe ciasto podzieliłam na 8 kawałków.
  • Jeśli wolisz możesz część cukru (np. połowę) zastąpić słodzikiem.
  • Jednak nie polecałabym tego robić w całości ze względu na dużą zmianę walorów smakowych.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 249.1kcalWęglowodany: 39.2gBiałko: 5.8gTłuszcze: 11gBłonnik: 4.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.