12

Składniki

Kruchy spód:

Budyniowa pianka:

Dodatki:

Borówkowa pianka na kruchym spodzie

Przepyszne ciasto domowe idealne na każdą okazję naprawdę istnieje ❤️ Ten przepis sprawdzi się perfekcyjnie w każdym domu!
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 40 min.
Czas całkowity: 1 godzina 10 min.
12

Składniki

Kruchy spód:

Budyniowa pianka:

Dodatki:

Sposób przygotowania

Kruchy spód:

  • Mąkę przesiać.
  • Następnie dodać zimne oraz posiekane masło, cukier puder, proszek do pieczenia oraz olej.
  • Dobrze zagniecione ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 60/40.
  • Następnie wsadzamy do lodówki na godzinę.
  • Foremkę wykładamy papierem po pieczenia i równomiernie ścieramy na grubym oczku większą część ciasta.
  • Delikatnie przygniatamy.
  • Ciasto wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni Celsjusza na 20 minut.

Budyniowa pianka:

  • Białka ubijamy na sztywno.
  • Po chwili zaczynamy powoli dodawać cukier.
  • Do ubitych białek dodajemy budyń i olej.
  • Mieszamy do połączenia składników.
  • Na ostudzony kruchy spód wykładamy pianę, na którą kładziemy borówki.
  • Na całość ścieramy resztę ciasta.
  • Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez kolejne 20 minut.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 356.3kcalWęglowodany: 42.2gBiałko: 5.2gTłuszcze: 21.5gBłonnik: 1.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.