Składniki
- 65 g mąka u mnie owsiana
- 90 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szt. żółtko
- 25 g erytrytol
- 20 g odżywka białkowa
- 1 szczypta cynamon
- 1 szt. brzoskwinie
- miód (zamiennie syrop klonowy)
Biszkoptowe babeczki z brzoskwinią
Przepyszne biszkoptowe babeczki w połączeniu z soczystymi owocami tworzą idealną kombinację smakową ❤️ Moglibyśmy jeść je na okrągło 😍
Składniki
- 65 g mąka u mnie owsiana
- 90 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szt. żółtko
- 25 g erytrytol
- 20 g odżywka białkowa
- 1 szczypta cynamon
- 1 szt. brzoskwinie
- miód (zamiennie syrop klonowy)
Sposób przygotowania
- Białka jaj ubijamy na sztywną pianę wraz z erytrytolem.
- Dodajemy mąkę, żółtko, cynamon i proszek do pieczenia.
- Masę przelewamy do kokilki.
- Na wierzch układamy brzoskwinię.
- Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Polecam polać syropem klonowym/miodem 🥰
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 166.5kcalWęglowodany: 18.9gBiałko: 16gTłuszcze: 3.4gBłonnik: 1.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!