8

Składniki

Biszkopt z samych białek z kolorowymi owocami

Genialny biszkopt na bazie białek w połączeniu z przepyszną masą i świeżymi owocami to prawdziwy strzał w 10!
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 50 min.
Czas całkowity: 1 godzina 20 min.
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy jak na bezę. Gdy są ubite, dodajemy łyżka po łyżce cukier.
  • Następnie zmniejszamy obroty robota i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia w 2 porcjach oraz ekstrakt. Mieszamy tylko do połączenia się składników.
  • Gotową mieszankę przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Pieczemy do suchego patyczka w 170 stopniach Celsjuszach ok. 50 minut.
  • Biszkopt nasączyłam i przełożyłam kremem (mascarpone, śmietana 30% oraz cukier trzcinowy - ubijamy do otrzymania gęstego kremu) ze świeżymi owocami. Pycha!

Wartości odżywcze

Kalorie: 117.3kcalWęglowodany: 24.5gBiałko: 2.7gTłuszcze: 0.7gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!