Białkowy omlet z pieczarkami
Pyszny, sycący i do tego mega puszysty jak chmurka omlet w wydaniu wytrawnym 🥰 Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️
Sposób przygotowania
- Pieczarki oczyść i pokrój w plastry.
- Łyżkę masła rozpuść na patelni, rozłóż pieczarki i smaż.
- Posiekaj drobno cebulkę i dodaj do pieczarek, przypraw solą i pieprzem.
- Smaż wszystko do uzyskania lekko złotego koloru.
- Żółtka wymieszaj z łyżką mleka.
- Białka ubij na sztywno z odrobiną soli.
- Wyłóż żółtka na pieczarki i piecz około 2-3 minuty na małym ogniu.
- Jak żółtka się zetną, dodaj białko.
- Smaż na małym ogniu około 5-8 minut.
- Smacznego 😋
Wartości odżywcze
Kalorie: 9.7kcalWęglowodany: 0.4gBiałko: 1.3gTłuszcze: 0.3gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!