Przepis od: @fitmygda
2

Składniki

Biszkopt:

Krem:

Białkowy biszkopt z kremem śmietankowym i bananem

Puszysty biszkopt na bazie białek w połączeniu z fenomenalnym kremem i pysznym bananem to idealne trio, które stanie się hitem w każdym domu 🥰
Przygotowanie: 14 min.
Smażenie: 6 min.
Czas całkowity: 20 min.
2

Składniki

Biszkopt:

Krem:

Sposób przygotowania

Biszkopt:

  • Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • Następnie dodajemy do niego pozostałe składniki i delikatnie mieszamy.
  • Wykładamy naczynko papierem do pieczenia, po czym przekładamy mieszankę do środka.
  • Tak przygotowany miks na biszkopt pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez 40 minut.
  • Do upieczenia biszkoptu wykorzystujemy program "góra-dół".
  • Po upieczeniu biszkopt kroimy na pół lub wzdłuż.

Krem:

  • Składniki na krem dokładnie razem mieszamy.
  • Następnie odstawiamy na ok. 5 minut, aby erytrol się rozpuścił i znów mieszamy.
  • Na krem położyłam jeszcze 80 g banana pokrojonego w plasterki.
  • Na ustudzony i przekrojony biszkopt nakładamy krem, kładziemy banana i następnie drugą warstwę biszkoptu.
  • Górę posypałam zmielonym na puder erytrolem.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 186.1kcalWęglowodany: 17.7gBiałko: 22.2gTłuszcze: 2.8gBłonnik: 0.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!