Przepis od: @gotuj_ze_mna_
10

Składniki

Białkowiec z makiem

To pyszne ciacho domowej roboty jeszcze dziś może pojawić się w Waszych domach 🥰 Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 50 min.
Czas całkowity: 1 godzina 10 min.
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Masło rozpuszczam i czekam, aż ostygnie.
  • Białka z solą ubijam na sztywną pianę.
  • W misce łączę ze sobą: mąkę, mak, wiórki, proszek do pieczenia oraz cukier.
  • Dodaję roztopione masło.
  • Następnie mieszam i dodaję ubite białka, po czym łącze powoli i delikatnie.
  • Ciasto wykładam do keksówki i piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  • Gotowe ciasto można polukrować.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 241.2kcalWęglowodany: 30.8gBiałko: 7.4gTłuszcze: 10.6gBłonnik: 4.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.