Białkowa jajecznica z dodatkami
Tą genialną jajecznicę ze szpinakiem i cukinią podaną na bezglutenowym chlebku moglibyśmy jeść codziennie, a Wy? 🍳😍
Sposób przygotowania
- Cukinię podzieliłam na mniejsze kawałki.
- Następnie podsmażyłam ją na rozgrzanej i natłuszczonej patelni.
- Po chwili dołożyłam koskę szpinaku i smażyłam warzywa do miękkości
- W międzyczasie wymieszałam ze sobą płynne białko jaj z przyprawą do jajek.
- Powstałą mieszankę przelałam na rozgrzaną patelnię.
- Po czym smażyłam do całkowitego ścięcia się.
- W tym samym czasie opiekłam chlebek w grillu elektrycznym.
- Na każdej podpieczonej kanapce ułożyłam rukolę, wcześniej przygotowaną jajecznicę oraz warzywka.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 109.2kcalWęglowodany: 15.2gBiałko: 8.7gTłuszcze: 1.4gBłonnik: 1.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!