Przepis od: @misia.sniegocka
3

Składniki

Białkowa jajecznica z dodatkami

Tą genialną jajecznicę ze szpinakiem i cukinią podaną na bezglutenowym chlebku moglibyśmy jeść codziennie, a Wy? 🍳😍
Przygotowanie: 14 minutes
Smażenie: 6 minutes
Czas całkowity: 20 minutes
3

Składniki

Sposób przygotowania

  • Cukinię podzieliłam na mniejsze kawałki.
  • Następnie podsmażyłam ją na rozgrzanej i natłuszczonej patelni.
  • Po chwili dołożyłam koskę szpinaku i smażyłam warzywa do miękkości
  • W międzyczasie wymieszałam ze sobą płynne białko jaj z przyprawą do jajek.
  • Powstałą mieszankę przelałam na rozgrzaną patelnię.
  • Po czym smażyłam do całkowitego ścięcia się.
  • W tym samym czasie opiekłam chlebek w grillu elektrycznym.
  • Na każdej podpieczonej kanapce ułożyłam rukolę, wcześniej przygotowaną jajecznicę oraz warzywka.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 109.2kcalWęglowodany: 15.2gBiałko: 8.7gTłuszcze: 1.4gBłonnik: 1.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.