Przepis od: @mojegotowa_nie
1

Składniki

Białkowa Babka Wielkanocna w 4 kolorach

Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań i tradycyjnych potraw, które goszczą na naszych stołach. Jednym z nieodłącznych elementów świątecznego menu jest babka wielkanocna. Dziś przedstawiamy przepis od @mojegotowa_nie na białkową babkę w 4 kolorach, która nie tylko zachwyca smakiem, ale i wyglądem. Dzięki dodatkowi płynnych białek jaj od @farmabialka.pl, ciasto jest lekkie i puszyste, a dzięki kreatywnemu dodatkowi kolorów – również niezwykle efektowne na świątecznym stole.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 45 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.
  • Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sito, po czym dodajemy do białek i mieszamy.
  • Dodajemy olej i wodę. Mieszamy.
  • Ciasto dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy trochę mąki, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel, a do czwartej mak.
  • Foremkę na babkę dobrze smarujemy olejem i obsypujemy bułką tartą.
  • Wylewamy ciasto w dowolnej kolejności
  • Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok 45 minut. Do suchego patyczka.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 4036.8kcalWęglowodany: 388.5gBiałko: 73.5gTłuszcze: 255.6gBłonnik: 36.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.