Przepis od: @popieprz.oni

Bezy w dwóch odsłonach

Kreatywni @popieprz.oni postanowili wykorzystać nasze płynne białka do stworzenia przepysznych bez w dwóch niebanalnych odsłonach. Oto przepisy na bezy śmietankowe z owocami oraz bezy a'la Snickers, które zachwycą każdego słodkiego łasucha!
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 1 godzina 30 min.

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy na sztywno, dodając powoli cukier
  • Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny
  • Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy nasze gniazdka bezowe
  • Gniazdka pieczemy w temp. 100 stopni Celsjusza (termoobieg) przez około 90 minut
  • Ubijamy śmietankę. Następnie dodajemy białą czekoladę dla bezy śmietankowej lub rozpuszczoną białą i mleczną czekoladę oraz orzechy dla bezy a'la Snickers
  • Ostudzone bezy nadziewamy kremem, podajemy z owocami i sosem, dekorujemy miętą dla wersji śmietankowej lub polewamy sosem toffi i dekorujemy orzechami oraz miętą dla wersji a'la Snickers. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 1159.8kcalWęglowodany: 65.1gBiałko: 15.8gTłuszcze: 96.9gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.