Przepis od: @ivi.gotuje
9

Składniki

Bezy Pavlova w wydaniu mini

Królewski deser jeszcze dziś może pojawić się na Waszych stołach 😍 A wszystko to zasługa tego genialnego przepisu!
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 1 godzina 35 min.
Czas całkowity: 2 godz.
9

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • Stopniowo dodawać cukier - aż powstanie sztywna, błyszcząca piana.
  • Następnie dodać mąkę i sok z cytryny, po czym zmiksować do połączenia składników.
  • Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Masę wykładam za pomocą rękawa cukierniczego i tworzę mniej więcej takiej samej wielkości okręgi.
  • Tak przygotowane bezy wkładam do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 5 minut, później temperaturę obniżam do 140 stopni i piekę około 90 minut.
  • Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i pozostawić bezy w środku do całkowitego wystudzenia.
  • Dodatkowo użyłam gotowego kremu waniliowego i ulubione owoce.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 71kcalWęglowodany: 16.8gBiałko: 1.8gTłuszcze: 0.1gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.