Bezy mini PAVLOVA z karpatkową masą
Przepyszny deser w iście królewskim stylu jeszcze dziś może zagościć na Waszych stołach 😍 Od samego patrzenia cieknie nam ślinka ❤️
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
- W międzyczasie dodajemy po mału cukier - cały czas miksujemy.
- Na koniec do ubitych białek dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i miksujemy około 5 minut.
- Ubita beza powinna być błyszcząca.
- Bezę wkładamy do rękawa cukierniczego, po czym wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i robimy gniazdka.
- Gotowe bezy wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni Celsjusza i pieczemy około 2 godziny.
- Do upieczonych i ostudzonych bez dodałam gotowy krem karpatkowy, ale można też udekorować je bitą śmietaną 😍
- Nie zapomnijcie również o świeżych owocach i mięcie.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 118kcalWęglowodany: 28.4gBiałko: 2.5gTłuszcze: 0.2gBłonnik: 0.04g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!