8

Składniki

Bezy:

Dodatki:

Bezy mini PAVLOVA z karpatkową masą

Przepyszny deser w iście królewskim stylu jeszcze dziś może zagościć na Waszych stołach 😍 Od samego patrzenia cieknie nam ślinka ❤️
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 2 hours
Czas całkowity: 2 hours 30 minutes
8

Składniki

Bezy:

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
  • W międzyczasie dodajemy po mału cukier - cały czas miksujemy.
  • Na koniec do ubitych białek dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i miksujemy około 5 minut.
  • Ubita beza powinna być błyszcząca.
  • Bezę wkładamy do rękawa cukierniczego, po czym wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i robimy gniazdka.
  • Gotowe bezy wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni Celsjusza i pieczemy około 2 godziny.
  • Do upieczonych i ostudzonych bez dodałam gotowy krem karpatkowy, ale można też udekorować je bitą śmietaną 😍
  • Nie zapomnijcie również o świeżych owocach i mięcie.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 118kcalWęglowodany: 28.4gBiałko: 2.5gTłuszcze: 0.2gBłonnik: 0.04g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.