8

Składniki

Bezowe pieczarki na słodko

Takich słodkości jeszcze nie widzieliście 😍 Bezy w formie uroczych pieczarek 🥰 To będzie prawdziwy hit w każdym domu ❤️
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 1 hour
Czas całkowity: 1 hour 30 minutes
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy na sztywno.
  • Małymi porcjami dodajemy cukier.
  • Do ubitych białek dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną.
  • Formujemy kółka i stożki bezowe.
  • Pieczemy, a raczej suszymy przez godzinę w temperaturze 100 stopni Celsjusza.
  • Wystudzone bezy smarujemy rozpuszczoną czekoladą i składamy pieczarki.
  • Wierzch posypujemy kakao.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 90.5kcalWęglowodany: 22.1gBiałko: 2.1gTłuszcze: 0.003gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.